Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2006

Άγιος Αχίλλειος

Κατεβαίνοντας απο το Αρχαίο Θέατρο στο άγαλμα του αλόγου κάτω απο τον Άγιο Αχίλλειο είδα αυτή την εικόνα στην πρόσοψη ενός κτιρίου.
Το φως ήταν υπέροχο και η αντανάκλαση άψογη. Τα παράθυρα έκοβαν την εικόνα σε μικρότερα πλαίσια και παραμορφωνότανε. Το ζωηρό πορφυρό χρώμα του τρούλου δημιουργούσε μια όμορφη αντίθεση με τον πεντακάθαρο ουρανό. Υπέροχη εικόνα, την λάτρεψα μόλις την είδα και ήδη έχει γίνει απο τις αγαπημένες μου. Μπορεί άνετα να ενταχθεί στο πλαίσιο της έρευνας για το αστικό τοπίο. Έβγαλα 4-5 φωτογραφίες και σίγουρα αποτελεί απο τις αγαπημένες μου απο τώρα.

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2006

Έκθεση Φωτογραφίας "Οι εικόνες της πόλης μου"

Εικόνες της πόλης μου
Έκθεση Φωτογραφίας του Δημήτρη Αμβράζη


Από τις 5 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2006, στο καφέ Starbucks της πλατείας Ταχυδρομείου, θα πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας από τον Δημήτρη Αμβράζη με τίτλο «Εικόνες της πόλης μου». Το αντικείμενο της έκθεσης είναι το αστικό τοπίο και η επίδραση της ανθρώπινης επέμβασης σε αυτό. Μέσα από τις φωτογραφίες γίνεται μια φωτογραφική έρευνα της σύγχρονης αστικής αισθητικής σε ελληνικές πόλεις με σκοπό να διερευνηθεί το διαμεσολαβημένο τοπίο της σημερινής αστικής καθημερινότητας. Επίσης διερευνάται η θέση του ανθρώπου μέσα στο δημιούργημα του, την πόλη, η σχέση που δημιουργείται με αυτό και το πώς αποτυπώνεται αυτό ως εικόνα μέσα στην πόλη, στην καθημερινότητα. Η έκθεση αποτυπώνει την πόλη μέσα από την προσωπική ματιά του ερασιτέχνη φωτογράφου και την αισθητική του και αποτελεί δείγμα της συνεχιζόμενης έρευνας του με το θέμα. Αφορμή για την έρευνα του αστικού τοπίου υπήρξε η πτυχιακή εργασία που ανέλαβε με επιβλέπουσα καθηγήτρια την Ελένη Μουζακίτη, PhD Φωτογραφίας.