Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

Ενας χοντρούλης κυριούλης



Ενας χοντρούλης κυριούλης έφτασε υπο μορφη καρφίτσας σήμερα μέσα σε έναν φάκελο και ο έρωτας αναμεσα μας ήταν αστραπιαίος! Σήμερα ήταν σε λαϊκο προσκύνημα στο σπίτι (όπου ΟΛΟΙ το ερωτευτήκανε επίσης) και απο αυριο πάει στην μόνιμη θέση του, την φωτογραφικη μου τσάντα.

Δεν ξέρω πως να ευχαριστήσω την δημιουργό του! Ίσως με ένα μεγάλο...


Ευχαριστώ!
update: και το όνομα αυτού, Πρίγκηπας (νονά η Mafalda, κι ας μην το κατάλαβε)

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

Η Καλύτερη φώτο ever!


Οι καλύτερες μου εικόνες ειναι αυτές που δεν φωτογράφησα ποτε! Και δεν θα φωτογραφήσω. Γιατι θέλω να λειτουργώ με τα μάτια μου κι όχι με την μηχανή μου. Θελω να φωτογραφίζω αυτά που θέλω να βλέπω και να ζω αυτά που και η καλύτερη φωτογραφική μηχανή δεν μπορεί να αποτυπώσει.
Εξάλλου πως μπορεις να φωτογραφίσεις ενα χάδι, ένα βλέμμα του αγαπημένου σου ανθρώπου, το χαμόγελο ενός φίλου ή μιας φίλης; ένα όνειρο, ένα "σ'αγαπώ", ένα "μου έλειψες";
Ακόμα κι αν μπορούσα να φωτογραφήσω, να φυλακίσω κάτι τέτοιο, θα προτιμούσα να το κρατήσω στο μυαλό μου, να το ζήσω...

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007

Καθρεφτης;




Ο καθρέφτης στο σπίτι μου ειναι ίσως το πιο άχρηστο κομμάτι του σπιτιού.


Σήμερα συνειδητοποίησα ότι όσες φορές κι αν περάσω απο μπροστά του δεν κοιτάω...


Τρίτη 5 Ιουνίου 2007

Tο πετ κοκ σκοτώνει


Ξεκίνησε σαν τοπικό πρόβλημα και τείνει να πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Δεν πέρασαν ούτε δύο χρόνια από τότε που οι κ. Σουφλιάς και Σιούφας έδωσαν άδεια για πιλοτική καύση πετ-κοκ (pet-coke) σε κεραμοποιείο της περιοχής Λάρισας.
Και είναι το πετ-κοκ παραπροϊόν της απόσταξης του πετρελαίου με αυξημένη περιεκτικότητα σε θείο που κατά την καύση του απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα οξείδια του θείου και του άνθρακα, πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, βαρέα μέταλλα (βανάδιο και νικέλιο), τέφρα, αναπνεύσιμα μικροσωματίδια κ.ά.

Σήμερα, το πετ-κοκ πέρα από τα ασβεστοκάμινα και τα τσιμεντάδικα όπου χρησιμοποιείται από χρόνια, καίγεται σε κεραμοποιεία στην Πελοπόννησο, την Αττική, την Κρήτη, τη Λάρισα και δεν ξέρουμε που αλλού. Σήμερα, δεκάδες καμινάδες ανά την Ελλάδα σκορπούν θάνατο γύρω τους.

Σε μια εποχή όπου εκατομμύρια άνθρωποι, οργανώσεις, επιστήμονες ανά τον κόσμο παλεύουν για να μειωθεί η χρήση ορυκτών καυσίμων, στη χώρα μας επιτρέπεται η χρήση τους από την πίσω πόρτα. Σήμερα όπου η κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι στην κορυφή των παγκόσμιων προβλημάτων, οι κύριοι Σουφλιάς και Σιούφας καρφώνουν το φέρετρο του πλανήτη χαμογελώντας υποκριτικά.


Αντέδρασε κι εσύ!


Μάθε αν καίγεται πετ-κοκ στην περιοχή σου.



Ύψωσε τη φωνή σου μαζί με όλους. Πες όχι στην χρήση του πετ-κοκ ως καύσιμου!




Χρησημοποιήσε το Banner στο blog σου!






Γιατί το πετ-κοκ σκοτώνει!

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Σαββατοκυριακο



Άννα

Γιάννη

Εφη

Δώρα

Αλέξανδρε

Αργυρή

Γιάννη

Κωστή

Λαυρεντία

Αντώνη


Πώς να βρω μια αγκαλιά να σας χωρέσω όλους για να σας ευχαριστήσω
για αυτό το Σαββατοκύριακο;