Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Αλλαγη σε εξελιξη...


αλλαγή η [alají] : η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του αλλάζω.
1α.
μετάβαση από μια κατάσταση ή μορφή σε άλλη· μεταβολή, ό,τι διακόπτει την ομοιομορφία και τη μονοτονία και δημιουργεί κάποια ποικιλία, το να γίνεται κάποιος διαφορετικός, αλλαγή στο χαρακτήρα, στη συμπεριφορά ή στην εξωτερική εμφάνιση.
β. αυτό που έχει αλλάξει
2α.
αντικατάσταση, καθαρισμός τραύματος και αντικατάσταση των επιδέσμων
β. ανταλλαγή
[αρχ. ἀλλαγή]
πηγη: Λεξικό Τριανταφυλλίδη
.
Αλλαγή, θεραπεία, ψυχανάλυση, "διαφθορά", όπως θελετε πειτε το. Αυτό τέλος πάντων μου συμβαινει εδώ και κάποιο καιρό. Με προσπάθεια αλλα και με ανεπανόρθωτα αποτελεσματα. Όταν δεις κατι όμορφο και καλό δεν μπορει να συνεχισεις να εισαι μίζερος, σοβαροφανής, αγχωμένος με το μέλλον ή το τώρα, ετσι μου έδειξε ενας σοφός άνθρωπος πρόσφατα. Και εχει δίκιο. Αν δεις οτι μπορείς να είσαι χαρουμενος και να κανεις τους ανθρωπους σου (και όχι μονο) ευτυχισμένους τότε οφειλεις στον εαυτό σου να επιμεινεις και να μην διστάζεις. Ακομα κι αν καμια φορα ακουγεται σαν παραμυθι. Άλλωστε και η ζωη μια ιστορια ειναι που μπορεις να την στολίσεις όπως θέλεις εσυ, να φτιάξεις έτσι τις λεπτομέρειες της ωστε να σε γεμίσουνε χαρα και χαμόγελο.
Η αλλαγή έχει παντα μεσα της το στοιχειο του σοκ, της έκπληξης. Ειναι σαν την αποκάλυψη του πραγματικου κόσμου στο The Matrix. Στην δικια μου περιπτωση ο Μορφέας είναι χαμογελαστός όμως και μου έδειξε τον κόσμο που έβλεπα με εναν άλλο τρόπο. Εναν τρόπο τόσο απλό που δεν μπορεις να περιμενεις στιγμη να τον ξαναζησεις απο την αρχη σχεδόν με τον τρόπο που σου έδειξε για να μην χάσεις χρόνο.
Αλλαγη λοιπόν, στον κατάλληλο χρόνο, την κατάλληλη στιγμη στην ζωη μου, με τον κατάλληλο τρόπο, απο τους κατάλληλους ανθρώπους...

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007

Με δυο τρεις λέξεις

Σ'αγαπώ
Σε θέλω
Μου λείπεις
Φίλα με
Είμαι εδώ
Αγκάλιασε με


Μπορείς να μιλάς για ώρες και να λες λίγα. Και να έχεις μια επίδραση μικρή. Φτάνουν όμως δυο τρεις λέξεις για να γεμίσεις με συναισθήματα, για να σε κάνουνε ευτυχισμένο, για να πλημμυρίσεις τόσο πολύ ώστε να δακρύσεις.
Δυο τρεις λέξεις απλές, γεμάτες νόημα και αλήθεια...
Δυο τρεις λέξεις που θα μεταφέρουνε ότι έχεις μέσα σου και θα το ακουμπήσουνε τρυφερά στα χέρια του άλλου...
Δυο τρεις λέξεις φτάνουνε για να γελάς ή να κλαις ευτυχισμένος...
Δυο τρεις λέξεις αρκούνε για να κάνουνε το "ευχαριστώ" μικρό...


Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

Της νύχτας πλάσμα


Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στα Γιάννενα, απέναντι απο το ξενοδοχείο που έμεινα την τελευταία φορά που έμεινα εκεί και είναι γραμμένο με τον "αναρχικό μαρκαδόρο", ένας είδος μαρκαδόρου που χρησιμοποιείται απο γκραφιτάδες για tags και απο διάφορους άλλους για διάφορα συνθήματα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έγραψε αυτό στον τοιχο έχει γράψει αρκετά πράγματα σε διάφορους τοίχους σε όλη την πόλη, αναγνωρίζω τον γραφικό χαρακτήρα.
Ποτέ δεν ημουνα λάτρης της νύχτας. Για την ακρίβεια μου άρεσε να ξυπνάω νωρίς το πρωί. Τους τελευταίους 8 μήνες περίπου όμως αρχίζω να γνωρίζω την νύχτα. Όχι με τον κλασικο τρόπο του νυχτοπερπατήματος και της μπαρότσαρκας αλλα με έναν διαφορετικο τρόπο, τέτοιον που να μπορω να επικοινωνώ με ανθρώπους ιδιαίτερους. Δεν ξέρω αν έγινα νυκτόβιος ή αν πλεον ειμαι παραπάνω απο "γουαναμπή ξενύχτης" όπως κάποια με αποκάλεσε πριν καιρό. Ξέρω όμως οτι το απολαμβάνω και ότι περνάω τέλεια πια. Και τωρα με παρέα έναν γάτο...