Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Καφέ "Φίλοιστρον"

Μέσα στο κάστρο, σε κατι δρομάκια που δεν έχουνε πολλά πολλά φώτα ή πινακίδες. Την διαδρομή την ξέρω απο χρόνια αλλά δεν την έχω διανύσει εδώ και πολύ καιρό. Πολύχρωμο, ξύλινο, με ένα ωραίο κόκκινο σκούρο χρώμα στους τοίχους και τα παλιά κουφώματα. Παλιά ήταν σπίτι σίγουρα, μπορείς ακόμα να διακρίνεις τα δωμάτια, την εσωτερική σκάλα, τα παράθυρα, την ατμόσφαιρα και την σπιτική διάταξη.
Ανεβαίνω την παλιά σκάλα και κάθομαι σε μια γωνία, σε μια ξύλινη καρέκλα σαν εκείνες που καθόμουνα παλιά και δεν με βολεύανε επειδη ημουνα μικρός και δεν φτάνανε τα πόδια μου στο πάτωμα. Το τραπεζάκι ειναι ξύλινο, με μια μαρμάρινη πλάκα επάνω.
Κουβαλάω τετράδια και βιβλία μαζί μου και τ'αφηνω πάνω στο τραπέζι.
Αφήνω την ζαχαριέρα και το τασάκι στο κούφωμα του "τυφλού" παραθύρου στα δεξιά μου.
Ένας παλιός, χρυσαφί, φθαρμένος απο τον χρόνο καθρέφτης κρέμεται στον τοίχο και τον χαζευω για λίγο.
Κοιτάω τον κατάλογο με τα τσάγια: "Τριαντάφυλλο της Κίνας, μαυρο τσάι αρωματισμένο με άνθη τριανταφυλλιάς". Μ'αρέσει. Το παραγγέλνω και ρωτάω τι γλυκά του κουταλιού υπάρχουνε. Μου λεει διάφορα και παραγγέλνω κολοκυθάκι. Ανοίγω τα βιβλία και τις σημειώσεις μου και αρχίζω μελέτη.
Σε λίγο έρχεται και μου αφήνει ενα κανατάκι με το τσάι, ενα φλυτζάνι με ενα μπισκοτάκι "Μιράντα Παπαδοπούλου" σαν εκείνα που έπαιρνα απο το ντουλάπι της γιαγιάς Αθηνάς στα κρυφά, κι ένα πιατάκι με το γλυκό.
Τριαντάφυλλο απο την Κίνα, μπισκότο απο τα παλιά, γλυκο του κουταλιού ντόπιο, κι όλα μέσα στο κάστρο των Ιωαννίνων, διαβάζοντας για τον Φωβισμό και τον "Γαλάζιο Καβαλάρη"...
Ένα πολυ καλό απόγευμα...

23.01.08

9 σχόλια:

roadartist είπε...

Καλημέρα..Ενδιαφερον μπλογκ..πρωτη φορα απο εδω.. Καλως σε βρηκα!
Μου αρεσε :))

moukelis είπε...

Εμένα ακόμα δεν φτάνουν τα πόδια μου στο πάτωμα καλέ! Lol
Ωραία είναι στα Γιάννενα,τι παραπονιέσαι άκθε φορά που πας;Να κανονίσουμε καμιά εκδρομή προς τα εκεί,αρκεί να έχει φτιαχτεί ο καινούριος δρόμος.
Εσημειώθη ότι πήρες τσαγάκι,και μάλιστα OXI MENTA!

BUTTERFLY είπε...

Μια απο τις πολυ αγαπημενες μου συνηθειες ειναι να μελετω η να διαβαζω απλα σε ενα μικρο καφε...δυστυχως τωρα πια οχι κοντα στη φυση η τη θαλασσα, αλλα τουλαχιστον προσπαθω να ειναι παντα ενα μικρο μαγαζακι, συνοικιακο, ζεστο...κατι που να θυμιζει στεκι. Φιλια στα ομορφα Γιαννενα!

Ανώνυμος είπε...

apla teleio k atmosfairiko!to prwto gnwrisa otan ekei giortasame to telos ths prwths mas e3etastikhs ws foithtes!(megaleia :D)
mporeite na to deite k se ena apo ta prwta videoclip tou xatzhgiannh

Στοχαστης είπε...

@roadartist
Καλως ηρθες τοτε roadartist, χαιρομαι που σου άρεσε, να περνάτε να μας λετε ενα γεια!

@moukelis
Δεσμευτηκες ΔΗΜΟΣΙΑ για εκδρομη στα Γιάννενα. Θα σου βρω και καρεκλα ρε, να τι θα κανει ο φιλος σου για σενα, :Ρ.
Οσο για το τσαι, σε το ειπα οτι προσχωρω στην αιρεση σας, θα παμε να το δοκιμασεις κι εσυ το τσαι.

@butterfly
Πραγματι τελεια συνηθεια butterfly, το περιβαλλον βοηθαει παρα πολυ και ειναι πολλες φορες καλυτερα να εισαι καπου σε ενα ομοφο μαγαζακι με τελεια ατμοσφαιρα παρα κατω απο μια ψυχρη λαμπα, μονος/η. Δεν ξερω αν βοηθάει αν εχεις διαβασμα για εξετάσεις, αλλα σιγουρα βοηθάει στην ψυχολογικη διαθεση.
ΥΓ: για το bookcrossing ενημερωθηκες; για περνα απο το http://www.bookcrossing.com/forum/28

@elpis
Γενικα για φοιτητικες καταστάσεις ειναι άψογο και όχι μονο. Εχει και μια εντεχνη ατμόσφαιρα, οποτε ο Χατζηγιάννης φαινεται λογικος. Απο μουσικη παντως ειχε Εντιθ Πιαφ!

BUTTERFLY είπε...

Μπηκα καλο φαινεται...αλλα επειδη ειμαι στη δουλεια και δεν εχω πολυ χρονο να το ψαξω για πες μου λιγο...εκει βαζεις βιβλια γνωστων συγγραφεων που εχεις διαβασει και σου αρεσαν, βαζεις δικα σου εργα για να τα διαβασουν οι αλλοι η και τα δυο?

Στοχαστης είπε...

Στο bookcrossing βασικα απελευθερωνεις βιβλία και ψάχνεις να βρεις βιβλία που απελευθερωσαν άλλοι. Τα βιβλία ειναι διαφορων συγγραφεων και ειδών και μπορουνε να απελευθερωθούνε οπου θέλεις! Η διαδικασια να απελευθερώσεις ενα βιβλίο ειναι πολυ απλή και δεν παιρνει πολυ ώρα. Αν ξαναμπεις στο φορουμ ψάξε ενα thread με τιτλο "Ταξιδιωτικο οδηγό Bookcrossing" και θα σου λυθουνε ολες οι αποριες

BUTTERFLY είπε...

Thanks!

lunatic είπε...

το φίλοιστρον είναι συνήθεια πλέον για μένα και την παρέα μου... πραγματικά ξεχωρίζει στην πόλη λόγω ατμόσφαιρας και αισθητική, λόγω προσωπικού...