Κυριακή 11 Μαρτίου 2007

Now Listening: Amelie Poulain OST


Γενικά δεν ειμαι μουσικά τύπος που ακούει soundtracks ταινιών. Λίγο καιρό πριν όμως, τρια cd's φτάσανε στα χέρια μου με τίτλο "Pleasure for the ears" τα οποία μου τα έδωσε η Λ, εκλεκτή BCer. Μεσα σε αυτά υπήρχανε και μουσική απο soundtracks διάφορων ταινιών και μεσα σε αυτά και το Αμελί. Στην αρχή άκουσα μονο το πρώτο κομμάτι με το οποίο έφαγα και μεγάλο κόλλημα. Κάποιο καιρό αργότερα άκουσα και τα υπόλοιπα και τώρα δυσκολευομαι πολύ να το αφήσω! Κάθε ώρα και στιγμή παίζει η στιγμή της Αμελι. Υπέροχη σύνθεση η μουσική, ιδιαίτερη ενορχήστρωση με πολύ ακορντεον που χρησιμοποιείται πολύ δημιουργικά. Βγάζει μια γλυκύτητα, μια ζεστασιά, μια όμορφη αίσθηση, τόσο έντονη που δεν μπορώ να ξεκολλήσω. Πραγματικά ευχαριστω την Λ για αυτη την πολύ όμορφη μουσική που μου χάρισε και για τις πολλές πολλές ώρες που περνάω με αυτή στα αυτιά μου τις τελευταίες μέρες.

5 σχόλια:

japanorange είπε...

Δες και την ταινια :) Θα σου φανει το ιδιο γλυκια. :)

Ανώνυμος είπε...

to exw latrepsei auto to OST k teleutaia fora to akousa se ena ekplhktiko meros (sto dromo pros Numfaio)k to exw sundesei pleon mesa mou me exairetikes eikones k topia!!
elpis

nakupenda είπε...

Έχω κι εγώ αυτό το CD!! Είχα ερωτευτεί τη μουσική από την ταινία, αν και όταν το άκουσα επί μία βδομάδα συνεχόμενα 10 ώρες την ημέρα, στο τέλος με έπιασε πονοκέφαλος από το πολύ ακορντεόν!... Υπέροχο πάντως, τι να λέμε..

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Στοχαστή! Πολύ όμορφο κομμάτι, το είχα ακούσει πριν δω την ταινία, η οποία με εντυπωσίασε λιγότερο.

Στοχαστης είπε...

Βλέπω η Αμελι έχει πολλούς φίλους και κυρίως φίλες. Γιατί αυτό; Βγάζει μια γλυκύτητα που ειναι πιο ελκυστική στις γυναίκες; Ειναι μήπως οι γυναίκες πιο ρομαντικές απο τους άντρες; Η ταινία δεν με εντυπωσίασε τότε που την είδα, αλλά όσο περνάει ο καιρός αρχίζω να την λατρευω όσο την σκέφτομαι και την επεξεργάζομαι.

@arxitempela
Η προσκληση ελήφθη και θα απαντηθει συντομα!