Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Μια μερα χωρις Starbucks! Τρομος!


Ναι, ειμαι καμμενος. Πολυ καμμενος μαλιστα. Λατρευω τα Starbucks. Τοσο που σκεφτομαι οτι πριν ανοιξουνε δεν επινα καφε, αλλα ενα μπουγαδόνερο, με καφε και γαλα, που μου το πουλουσανε για καφε και μαλιστα πανακριβα. Τα Starbucks τα γνωρισα στην Λαρισα όταν ανοιξανε τον Φεβρουάριο του 2006, ειπα να τα δοκιμασω πριν παω σε μια φωτογραφιση. Μπηκα μεσα και αμεσως καταλαβα την διαφορα στην καθαρη ατμοσφαιρα, καθοτι βλεπετε σε ολα τα Starbucks του κοσμου απαγορευται το καπνισμα ωστε να μην απορροφουνε οι κόκκοι του καφε τον καπνο και αλλοιωνεται η γευση του. Ως newbie, καθισα σε ενα τραπεζι και περιμενα να παραγγειλω, δεν ηξερα βλεπετε οτι πρεπει να παω στο ταμειο να παραγγειλω και να παρω τον καφε μαζι μου να καθισω. Οταν εφτασα στον παγκο θυμαμαι παρατηρησα την ποικιλια καφεδων αλλα και μια απουσια: δεν εχει νες καφε και φραπε! Μιλαμε για πολιτισμικο σοκ δλδ, ειχα πιει μονο μια φορα εσπρεσσο και δεν μου αρεσε και γενικα επινα μονο νες και φραπε. Ειπα λοιπόν να δοκιμασω την τυχη μου αφου ειχα παει τελικά. Ενας barista (ο ορος για τον υπευθυνο εξυπηρετησης και παρασκευης καφε) μου εξηγησε χιλια μυρια για τους καφεδες, τα τσάγια και τα γλυκα και με αφησε με ανοιχτο το στόμα! Τελικα παρηγγειλα εναν grande latte, ζεστο φυσικα και τον απολαυσα παρεα με ενα double chocolate muffin. Αυτο ητανε, κολλησα! Τελειως διαφορετικη γευση απ'οτι ειχα δοκιμασει, τελειο muffin και μια πολυ μεγαλη κουπα για να απολαυσω τον καφε μου! Φευγοντας για την φωτογράφιση ειπα να δοκιμασω ενα τσάι και πήρα τελικα ενα venti non-fat latte tazo chai (μαυρο τσαι με μπαχαρικα και γαλα). Αυτο ητανε το απολυτο κολλημα, απο τοτε το tazo chai ειναι το αγαπημενο μου ροφημα. Και πιστεψτε με, το τιμαω αρκετα συχνα απο τα Starbucks. Και πιστεψτε με, εχω αποκτησει ακομα και εχθρους εξαιτιας τους, καθοτι ως εταιρια εχει τα εξης αμαρτηματα:
- αμερικανια (ποτε δεν το καταλαβα αυτο, καθε εταιρεια με εδρα τις ΗΠΑ ειναι "αμερικανια" δλδ;)
- απαγορευεται το καπνισμα (ελεεινο, καθαρη ατμοσφαιρα, δεν βρωμανε τα ρουχα σου, δεν εισαι μεσα στην καπνια ολη την ωρα, απορω και πως το αντεχω κι εγω δλδ...)
- ειναι πολυεθνικη εταιρεια (ενω η Coca Cola, η μαρκα τσιγαρων του καθενος, η μπυρα, τα μεγαλα φαστ φουντ και η εταιρεια διανομης ταινιων στους κιν/φους εχουνε εδρα την Ελασσονα, τα Καβασυλα ή την Καρπαθο πχ...)
- δεν εχει φραπε ή νες, αυτο το μεσα στα χημικα τεχνητο παρασκευασμα στιγμιαιου καφε...
Οπως και να'χει, ειναι και θεμα γουστου. Ωστοσο, δυσκολο μπορω να στερηθω τα Starbucks. Λετε καποτε να γινω σαν τον Colbert στο παραπανω βιντεακι;;;;;;;;;;!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Câmera Digital, I hope you enjoy. The address is http://camera-fotografica-digital.blogspot.com. A hug.

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα!
Τι να πω, μια φορα εχω παει εδω στο Πασαλιμανι και δεν μου αρεσε καθολου ο κεφες που ηπια...παρολα αυτα εχει παρα πολλα ειδη, οποτε ισως ειμαι πιο τυχερη την επομενη φορα. Και τα μπισκοτακια παντως, χαλια μπαγιατικα!
Τελικα,αλυσιδα-ξεαλυσιδα, οι ανθρωποι κανουν τη διαφορα. Μπορει ο συγκεκριμενος που τα εψησε σε μενα να ηταν ασχετος ενω ο δικος σου φοβερος στη δουλεια του!

Πηρα την προσκληση, θα ανταποκριθω αμεσα.
Σε προειδοποιω απο τωρα οτι μαλλον θα κλεψω λιγο, γιατι στο γραφειο τα μονα βιβλια που εχω αφορουν καταλογους γιωτ, gtp κτλ.

Στοχαστης είπε...

@camera digital
Hi!Really glad you liked my blog, although in a different language. Thanks for adding my in your blogroll


@butterfly
Ειναι και θεμα τυχης καμια φορα, και ανθρωπου και χιλια δυο. Εξαρταται απο το τι επινες πριν, πως το επινες, τι πήρες κοκ. Και στο κατω κατω, και όλα καλα να πανε δεν ειναι απαραιτητο οτι πρεπει να σου αρεσουνε τα Starbucks βρε.
Οσο για την προσκληση, δες την θετικη πλευρά: κανεις δεν θα εχει διαλεξει καταλογο με γιωτ γι'αυτο το blogoπαιχνιδο! Λολ!
Τα φιλια μου

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα! Περνα απο το μπλογκ μου να δεις που ανταποκριθηκα στην προσκληση σου.

Κι ενα σχολιο για το προφιλ σου
"σε διαδικασια αλλαγης"... να σοθ πω κατι; Οταν ο ανθρωπος παψει να αλλζει, πεθαινει!

Στοχαστης είπε...

Να σου πω την αλήθεια, μαλλον το ηξερα οτι χωρις την αλλαγη μονο η νεκρωση σε περιμενει αλλα δεν ειχα το κουράγιο να το επιδιώξω όπως τωρα. Και πιστεψε με, ειμαι ΠΟΛΥ χαρουμενος που ειμαι πλεον σ'αυτη την θεση!

Την καλημερα μου!!!

moukelis είπε...

Εϊ,εσύ στη διαδικασία αλλαγής,περνα να λάβεις μια πρόσκληση.:@Ρ

IF είπε...

Πέρασα για μια καλημέρα. Και να προσθέσω ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα είναι (τα περισσότερα) και wifi hotspot. Για μήνες, πριν βάλω ίντερνετ έπιανα το σήμα τους και είχα φθηνό ασύρματο δίκτυο (ήθελε κάρτα forthnet με 20Ε το δίμηνο).