Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Στην Λαρισα και η Τεχνη ακομα παει για μπάνιο...


Ειπα κι εγω ο άνθρωπας να ανοιξω μια εφημεριδα με τον πρωινο μου καφε να δω τι γινεται ρε παιδι μου στα πολιτιστικα της Λάρισας. Απο μερες περιμενα την κεραμίδα αλλα σημερα την ενημερωθηκα: η Δημοτικη Πινακοθηκη μας αλλάζει το ωράριο της και τωρα το καλοκαιρι θα ειναι ανοιχτη αο Δευτέρα εως Παρασκευη, πρωι μεχρι τις 14.30 και απογευμα 19.00-22.00 εκτος Πεμπτης που θα ειναι μεχρι τις 15.00 το μεσημερι μονο. Και το Σαββατοκυριακο θα ειναι κλειστα! Πρωι απογευμα, κλειστά!
Ειμαστε σοβαροι; πιστευουνε δλδ ειλικρινα οτι μεσα στην εβδομαδα ειναι πιο πιθανο να πάει κάποιος να κανει την επισκεψη του στην Πινακοθηκη απ'οτι το ΣΚ; Και μετα την προσφατη ερευνα που έδειξε οτι ειναι απογοητευμενος ο κοσμος απο την Πινακοθηκη αποφασιζουνε να κλεισουνε τις δυο μερες της εβδομαδας που μπορει να παει καποιος με την οικογενεια του για δει μια έκθεση, να παει για καφε στο καφε της Πινακοθηκης και γενικαννα έρθει πιο κοντά στο μουσειο; ειλικρινα δεν ξερω τι να πω για μια τετοια σκεψη. Και μην ακουσω το επιχειρημα οτι φευγει ο κοσμος το ΣΚ απο Λάρισα, φευγει γιατι όλα κλεινουνε, φευγει γιατι δεν εχει που να παει οταν ολα τα καταστηματα, μαγαζια και η Πινακοθηκη ακομα φευγει για διακοπες και αδιαφορει για την κουλτουρα του Λαρισαιου και τον τρόπο να τον φερει στον χωρο της για να περιηγηθει.
Αλλα πιο ευκολος και προτιμοτερος ειναι ο φραπες στον Αγιοκαμπο μωρε, να χαζευουμε κανενα τεκνό ή κανενα πιπίνι, μετα κανενα πιτογυρο στην Βελίκα, Σπιτάκι για μπυρόνια και καμια βουτια αμα λάχει να'ουμ'. Οσο για την τέχνη και την κουλτουρα...εχει ο θεος.
O tempora, o mores!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

α καλά!! αυτό που τα πάντα κλείνουν το σαββατοκύριακο στην λάρισα έχει αρχίσει κ μου την σπάει! δλδ εμείς που δεν φεύγουμε από την πόλη δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε τις βόλτες μας στην πόλη βρε παιδί μου!
λευτεριά στον Λαρισαίο που φυλάει την πόλη ενώ οι υπόλοιποι μποτιλιάρονται στα Τέμπη! :D

Στοχαστης είπε...

Πες τα βρε elpis! Οχι στην εγκατάλειψη της Λάρισας ρε! Δεν μπορει να μεταφερεται ολη η Λάρισα στα παράλια, ελεος πια!

moukelis είπε...

Έλα ρε που πάτε όλοι οι Λαρισσαίοι στα παράλια...:@Ρ
Ε όχι αγαπητοί,να χαζέψετε και κανένα πιπίνι!Κι άμα δεν θέλετε να βγείτε,περιμένετε να βγάλει δελτίο καύσωνα στο Σταρ! :@Ρ

Στοχαστης είπε...

Κοιτα ρε που μας ειρωνευεται κι ο Βολος! Μιλαν'οι χηρες, μιλα κι οι παντρεμενες δλδ! :Ρ
Καλα για το δελτίο του Star δεν εχεις αδικο παντως, αυτο δεν ειναι ρεπορταζ, μαθημα γυναικειας ανατομιας ειναι πια!