Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

12 και σήμερα!


Ένα θέμα που σου δημιουργεί ο στρατός στην Ελλάδα, είναι πως αρχίζεις και μετράς τα πράγματα διαφορετικά, συνήθως αντίστροφα: πόση ώρα μου έμεινε για την υπηρεσία, πόσο ακόμα για την επόμενη αναφορά, πότε παίρνεις άδεια κλπ. Συνήθως δε, μετράς πόσος καιρός σου μένει μέχρι να απολυθείς και μετράς τον καιρό σε μέρες. Αν λοιπόν σου μένουν πχ, 230 μέρες, λες πως έχεις ακόμα 229 και σήμερα. Όχι, εγώ δεν έχω ακόμα 13 μέρες σύμφωνα με ό,τι λέει ο τίτλος του ποστ. Απλά αποφάσισα πλέον πως τον στρατό θα τον μετράω με μια άλλη μονάδα μέτρησης: τα βιβλία που διάβασα και μου μένουν να διαβάσω κατά την διάρκεια της θητείας!
Πριν παρουσιαστώ, ένα απο τα θέματα μου ήταν πόσα βιβλία να πάρω κι αν θα μπορώ να διαβάζω όσο θέλω. Είχα αποφασίσει να διαβάσω όσο περισσότερο μπορώ, ειδικά βιβλία και συγγραφείς που ήθελα καιρό να γνωρίσω ή είναι μεγάλα ονόματα, κλασικά βιβλία κλπ. Και τώρα, πεντέμιση μήνες 25 βιβλία μετά, υπολογίζω πως μένουν περίπου 12 βιβλία ακόμα! Και μέχρι στιγμής, τα βιβλία ήταν όλα πραγματικά πάρα πάρα πολύ καλά. Διάβασα βιβλία που ήθελα, που περιμένανε στο ράφι, διάφορα: απο Καζαντζάκη, Pratchet, Gaiman, Bradbury, μέχρι Ζατέλη, Dan Brown, Tamaro και Μαρία Ξυλούρη. Και άλλους. Και μένουν αρκετοί ακόμα, ο ρυθμός μου είναι αρκετά γρήγορος πια.
Δεν έχω βάλει κάποιο σκοπό, ούτε κάποιον στόχο. Θέλω να διαβάσω όσα περισσότερα και καλύτερα μπορώ, αν και κάποια στιγμή η ανάγνωση βιβλίων έγινε μια μάχη να βρεθεί το ένα βιβλίο που θα μου έδινε η Saigon και δεν θα μου άρεσε (ξέρω οτι με βρίζεις τώρα, ξέρεις πως σ'αγαπάω πολύ!), κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει με κανένα απο τα 11 δικά της που διάβασα.
Δώδεκα και σήμερα λοιπόν. Ή καλύτερα, δώδεκα κι αυτό που διαβάζω. Και βλέπουμε μέχρι τον Φεβρουάριο...

5 σχόλια:

efou είπε...

πολύ σωστό σε βρίσκω! καλή συνέχεια λοιπόν στις αναγνώσεις σου! :-)

Crazy Tourists είπε...

Ελπίζω τα δώδεκα και ένα που σου μείνανε να είναι τα καλύτερα! Και όταν βγεις πρότεινε κανένα και σε μας!
Καλή συνέχεια!
Φιλιά

Τρελοτουρίστρια

Μαρία Ξυλούρη είπε...

Τώρα εμένα με τρώει η περιέργεια να διαβάσω τις σκέψεις σου για το REWIND. :-) Καλή συνέχεια!

Στοχαστης είπε...

ευχαριστώ efou,δεν τελειώνουν οι αναγνώσεις τελικά!

Εννοείται θα προτείνω πολλά τρελοτουρίστρια,ακολουθούν βιβλιοφαγικά ποστ σύντομα!

Χα,χα,λογικό είναι να σε τρώει Μαρία. Θα τις μάθεις σύντομα, και σε je και σε άλλη μορφή (hint: μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ) :)

Μαρία Ξυλούρη είπε...

Το τζέρναλ έντρι το είδα (φρόντισε η Saigon για αυτό) και ελπίζω να σου μετέφερε ότι μου έφτιαξε το κέφι σε στιγμή που το είχα απόλυτη ανάγκη. Το έχω διαλαλήσει ήδη σε φέισμπουκ και τουίτερ και σε ευχαριστώ πάρα πολύ! :-)