Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2007

Το Φάσκελο της Αλήθειας

Μετα την υπόδειξη της Nakupenda οφείλω κι εγώ να πω 5 πράγματα για μενα, πέντε αλήθειες. Θα ακολουθήσω το πρότυπο που θέσανε κάποιοι άλλοι όμως και θα γράψω πάνω απο 5. Fasten your seat belts λοιπόν και πάμε:

1. Η ζωη μου έχει σημαδευτεί απο δυο θανάτους: του παππού μου του οποίου το όνομα φέρω και δεν πρόλαβα ποτέ να γνωρίσω γιατι πέθανε λίγο πριν γεννηθώ και της Κατερινας, μιας ξαδέρφης μου που έφυγε απο τον άθλιο τούτο κόσμο μόλις στα 15 της και ποτέ δεν ξεπέρασα την φυγη της.

2. Λατρευω την Φωτογραφία και ειμαι ερωτευμένος με τις φωτογραφικές μου μηχανές (και τις τρεις). Μου αρέσει και να φωτογραφίζω αλλά και να μελετώ και να βλέπω δουλειά άλλων φωτογράφων. Δεν μου αρέσει να φωτογραφίζομαι και γι'αυτο επιμένω να τραβάωεγώ τις φωτογραφίες. Δεν πιστευω οτι υπάρχουν άτομα που δεν έχουν φωτογένεια αλλα υπάρχουν κάποιοι που απλώς φωτογραφίζονται καλύτερα

3. Έπαιζα μπάσκετ παλιά. Και το αγαπούσα. Ήμουν καλούτσικος, πήρα κι ενα ασημένο μετάλλιο με το σχολείο μου σε τοπικούς αγώνες. Πάντα με κατηγορούσα που χάσαμε σε εκείνον τον τελικό. Λόγω τραυματισμού δεν συνέχισα αλλά δεν το μετανιώνω. Ήταν όμορφα και γνώρισα καλούς ανθρώπους.

4. Ακουω Hip Hop. Με πάθος απο τα 16 μου. Ελληνικό κυρίως (Terror X Crew, FFC, Active Member και άλλα). Γι'αυτο το λόγο ντύνομαι με φαρδιά παντελόνια και ενίοτε με αλυσίδα παρόλες τις διαμαρτυρίες απο γονεις, σόι, φίλους και άλλους. Και δεν πρόκειται να το σταματήσω ποτέ! Yo!

5. Εχω μεγάλο πρόβλημα με το σώμα μου. Μεγάλο. Κι έχω μουσάκι απο τα 16 μου. Ξεκίνησε ως δοκιμη και δεν έχει περάσει ποτέ ξυράφι πάνω απο τα σημεία αυτά ξανά. Αναθεματιζω την ωρα και την στιγμη που θα τα ξυρισω στον στρατό.

6. Πιστευω στην Φιλία. Και μεταξύ γυναίκα και άντρα. Με επιχειρηματα και με εμπειρικά βιώματα. Ακομα και όταν αυτη έχει ερωτικά στοιχεία μέσα της, πράγμα όχι απαραίτητο. Δεν πιστευω ιδιαιτερα στην φιλία μεταξύ γυναικών με βάση όσα έχω δει και ζήσει και δύσκολα πιστευω και σε φιλίες μεταξύ αντρών

7. Μια απο τις συγκλονιστικότερες στιγμές της ζωής μου ήταν στο εκκλησάκι του Ιερού Χιλανδαρινού Κελλίου Μαρουδά και η εξομολογηση μου στον πατερ Νεκτάριο

8. Πιστευω οτι πρεπει να εξαφανιστούν απο τον πλανητη Γη τα πεπόνια και οι μπάμιες. Και έχω ασταμάτητες ανατριχίλες και ρίγη όποτε σκέφτομαι το χνούδι απο το ροδάκινο.

9. Αγαπαω τον αδερφό μου αλλα ποτέ δεν του το έχω πει λεκτικά. Χλωμό το βλέπω να γίνεται μέσα στα επόμενα 10 χρόνια...

10. Ειμαι φοιτητης στο Τμημα Πλαστικων Τεχνων κι Επιστημων της Τεχνης. Πριν πάω στην σχολή δεν μπορούσα να τραβήξω μια ίσια γραμμή, δεν ζωγράφιζα ποτέ. Στην σχολή αναγκάστηκα να ασχοληθώ, έγινα ανεκτός και αγάπησα την Τέχνη.

11. Αγαπημένοι καλλιτέχνες: Van Gogh, Κlimt, Pollock, Μatisse, Μontiliani, Γυζης, Ιακωβιδης, Rembrandt, Rodin, Doisneau, Strand, Evans, Stieglitz, Margaret Cameron και η Μέντορας μου Ελένη Μουζακίτη

12. Ειμαι οπαδός του "ερωτευομαι λιγες φορές και αγαπώ ακόμα λιγότερες"

13. Θεωρω εαυτόν πολύ τυχερό που γνώρισα το Bookcrossing.

5 σχόλια:

nakupenda είπε...

My dear, χαίρομαι που ανταποκρίθηκες στην πρό(σ)κληση να αποκαλυφθεις. :-))

Τώρα όμως πρέπει να προτείνεις κ άλλους για τη συνέχιση της αλυσίδας...

candy's τετραδιάκι είπε...

:)

Καλημερα!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα στη φιλία μεταξύ γυναίκας και άντρα και επιτέλους χαίρομαι που και κάποιος άλλος το πιστέυει, αλλά γιατί τόση δυσπιτία μεταξύ φιλίας του ίδιου φίλου;

Στοχαστης είπε...

Προφανώς arxitempela δεν χρειάζεται να επιχεισηματολογήσω για την φιλία ανάμεσα σε άτομα διαφορετικού φίλου. Όσο για την φιλία μεταξύ δυο ατόμων του ίδιου φύλου:
- ανάμεσα σε γυναίκες έχω δει πραγματικά απίστευτα πράγματα. Τόσα πολλά και τόσο μεγάλα, σε τέτοια συχνότητα που πλέον ειμαι εξαιρετικά δύσπιστος για το αν μπορουν δυο γυναίκες να ειναι φίλες.
- ανάμεσα σε άντρες η φιλία περνάει μια κρίση νομιζω. Δεν ξερω τι φταίει, ίσως το κόλλημα κάποιων με το ποδόσφαιρο ή τα πειραγμένα αυτοκίνητα (σιχαίνομαι και τα δύο) που τους αποσπά την προσοχή απο την ίδια την φιλία. Ωστόσο πιστευω οτι μεταξύ αντρών ειναι μάλλον πιο εύκολα τα πράγματα.

Δεν έχω πρόβλημα να διαψευστω και για τα δυο.

Anti είπε...

Γεια σου και από εδώ Δημήτρη...
Μπορώ να πω πως ειλικρινά απορροφήθηκα στο κείμενο σου διαβάζοντας το...
Τα έγραψες πολύ όμορφα....
Να'σαι καλά...

Φιλικά
Άντη :)