Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Pingu!

Μετα απο προσκληση της moukelis, ηρθε η ωρα να σας δειξω ενα απο τα απολυτως λατρεμενα κι αγαπημένα κινουμενα σχεδια που εβλεπα ανελλιπως όταν ήμουν μικρός.
Κυριες και κυριοι, απολαυστε τον Pingu!!!

O Pingu ειναι ενας πιγκουίνος (προφανως) ο οποίος μενει με τους γονείς του και το μικρό αδερφάκι του στον Νότιο Πόλο, σε καποιο ιγκλου.
Ειναι υπέροχος, παιχνιδιάρης, κανει ζημιες ενίοτε, ψαρευει, παιζει με το αδερφάκι του ή με φίλους του, ερωτευεται, προκαλει πονοκεφαλο στους γονεις του με τις φωνες του και τα παιχνίδια του και γενικα παντα κατι σκαρώνει!
Pingu εβλεπα απο μικρός, απο την πρωτη στιγμη που τον ειδα τον λάτρεψα και παραμενει μεγάλη αγάπη. Μαλιστα καποτε, ειχα κι ενα παιχνίδι με πολλους πιγκουίνους και μια σκάλα την οποια κατεβαινανε κι ανεβαινανε συνεχεια την ωρα που εγω επεφτα στο πατωμα απο τα γελια καθοτι ητανε απο τα πιο αστεια πραγματα που ειχα δει στην ζωη μου! Για να καταλάβετε, πριν λιγα χρόνια, σε μια βιτρινα ξαναειδα αυτο το παιχνιδι και μαλιστα σε λειτουργια: γελουσα αγνωστο για ποση ώρα μπροστα στην βιτρίνα, στις 1 το βράδυ, με τον κοσμο να με κοιτάει!
Το εκπληκτικο με τον Pingu ειναι οτι ποτέ δεν ειχε υπότιτλους ή μεταγλώττιση. Για την ακριβεια, εκει ητανε το θέμα, οτι δεν μιλουσε, εβγαζε κατι αναρθρες κραυγες, εκανε πολλες χειρονομιες και παρμορφωνε το ραμφος ή ακομα και το σώμα του για να δειξει αυτο που ηθελε. Αλλα ητανε απλα θεικο, καταπληκτικο, αυτες οι φωνες εξηγουσανε τα πάντα, μου δειχνουνε ο,τι πρεπει να ξερω για την ιστορια που βλεπω. Κι αυτο απο αρκετα μικρη ηλικια μεχρι και τωρα.
Ο Pingu ειναι μαλλον η πιο γλυκια και σιγουρα η πιο αστεια παιδικη μου αναμνηση και παντα τον θυμαμαι με χαμόγελο. Ειδικα τον τελευταιο καιρό που ειδα και μερικα βιντεάκια του στο YouTube, κολλησα πραγματικα για ώρες. Μερικα τα ειδαμε μαζι με τον αδερφό μου, γελώντας όπως τοτε μικροι που τα βλέπαμε. Αν και καποια στιγμη μου ξεφυγε ενα δάκρυ, δεν ξερω γιατι. Ισως απο νοσταλγία...
Ευχαριστω πολυ moukelis για την προσκληση και που με εκανες να το ξαναψάξω και να τον ξαναδω!
Οσο για προσκληση, νομιζω θα δωσω την πασα στην butterfly.


5 σχόλια:

moukelis είπε...

Αμέσως να σπεύσει για την πρόσκληση,τς τς τς,τι παιδι για σπίτι...:@Ρ
Καλός ο Pingu,βλέπαμε κι εμείς με τον αδερφό μου μικρά.Είχε το "προσον" ότι χωρίς υπότιτλους έκανε για όλες τις ηλικίες.Και ήταν αρκετά αστείος πρέπει να παραδεχτώ.

nakupenda είπε...

Κι εγώ έβλεπα :)

Anti είπε...

χεχε Δημήτρη τι μου θύμησες, τον πίνγκου τον λάτρευε η αδερφή μου, δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά αν δεν δει πίνγκου ή αν δεν έχει μαζί της το παραμύθι...
είχε πολύ φάση....

φιλικά
Άντη

Στοχαστης είπε...

@moukelis
Αγνοώ τα (δικαιολογημενα μεν) κοπλιμεντα και συνεχιζω λεγοντας οτι δεν το θυμαμαι να ειχε υπότιτλους, αλλα μπορει και να ξεχνάω. Και ναι, ητανε ΠΟΛΥ αστείος! Κι οι Μουμιν καλοι ητανε μωρε ομως...

@nakupenda
Εχει μεγαλο κοινο ο Pingu λεμε!

@anti
Υπάρχει και παραμυθι Pingu;;;;!!! Δεν το ηξερα, τα θερμα μου συγχαρητηρια στην αδερφη σου Αντι!

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο το Pingu. Υπηρχε ομως και ενα παρομοιο με κατι πουλια που ελεγαν μονο "κο" και "κι". Μηπως θυμαται κανενας πως το ελεγαν??