Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Φωτογραφία

Μερικες φορες ξεκιναω να κανω κατι και ψιλοχάνομαι στην διαδρομη. Δεν ειναι οτι ξεχνάω τι θελω να κανω, αυτο δεν το ξεχνάω ευκολα, ξεχνάω τις λεπτομερειες. Καμια φορά παιρνει και το μυαλό μου αέρα και ψιλοξεχνάω ή κάνω οτι ξεχνάω καποιες βασικες λεπτομερειες. Και ξαφνικα μια ωραια μερα, ενα "σημαδι", μια φωτογραφία με φερνει στα ίσα μου. Μου υπενθυμιζει τι κανω, γιατι το κανω, γιατι το ξεκινησα και τι πραγματικα αγαπάω να κανω μ'αυτο που εχω στα χερια μου.
Λατρευω την φωτογραφια. Αυτο μετριέται με πολλους τρόπους: οικονομικα με το ποσα λεφτα ξοδευω γι'αυτην, πρακτικα με το πόση ώρα ασχολουμαι μ'αυτην, ηθικα και κοινωνικα με το πόσο εχω ζαλίσει τους πολυ δικους μου ανθρώπους γι'αυτην και τους εχω πιέσει να τους φωτογραφίσω, γενικα με πολλους τρόπους. Πανω απ'ολα, αγαπαω την Φωτογραφια την ίδια ομως. Απο την υλικη της υπόσταση, ενα κομματι τυπωμενο χαρτί με μια εικονα επάνω, μεχρι και την Τέχνη την ίδια, την Ιστορια της, τους ανθρώπους της, τα ανεκδοτα της, τα απ'ολα της. Δεν αγαπαω μονο την φωτογραφια που βγάζω εγω. Αγαπαω την Φωτογραφία γιατι μ'αρεσει να βλέπω φωτογραφίες. Να ζω με τις εικονες, να γνωριζω αχόρταγα τον κόσμο βλέποντας κομμάτια του κόσμου μεσα σ'ενα κομματι χαρτί, σε μια οθόνη ή και στην τελικη μεσα απο ενα σκοπευτρο φωτογραφικης μηχανης.
Για όλα αυτα φταιει η φωτογραφια παραπανω και η τυχαια μου συνάντηση μαζι της στο daily dose of imagery, ενα site φωτογραφικο το οποιο θα βρειτε και στα λινκς διπλα. Να'ναι καλα...

4 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Εχεις κατι να αγαπας και να σου γεμιζει τις ωρες...και τις σκεψεις...ομορφο!

Crazy Tourists είπε...

Δεν μπορώ να πω ότι έχω αφιερώσει τόσα πολλά όσα εσύ για τη φωτογραφία, αλλά κι εγω την αγαπώ...Για τις αναμνήσεις που κρατάει ζωντανές.
CrazyTourist1

Υ.Γ. Cannon PowerShot πήραμε, και σε ευχαριστούμε και πάλι για τη βοήθεια στην έρευνα αγοράς!

roadartist είπε...

Και εγώ λατρεύω τη φωτογραφία.. Οπου κ αν παω εχω τη φωτογραφικη μηχανη μαζι μου.. Ειναι μια ανεξηγητη σχεση, που οσο παει θα βελτιωνεται, αλλά ποτέ δε θα πάψει νομίζω να υπάρχει :))
Αν λατρέψεις την φωτογραφια, δεν σταματάς ποτέ μετά να ψάχνεσαι.. :)

Στοχαστης είπε...

butterfly
Ειναι πολυ όμορφο να εχεις κατι που ξερεις οτι σου παει και το αγαπας, ανεξάρτητα απο το πόσα χρηματα ή δοξα παιρνεις απο αυτό

crazy tourists
Η Φωτογραφία ειναι ευελικτο πράγμα, το μεταμορφωνεις και το χρησιμοποιεις οπως θελεις εσυ, ειτε για ταξιδια ειτε για ότι θέλεις. Και ειναι υπέροχο να εχεις φωτογραφικες αναμνησεις απο τοσα ωραια μερα σαν αυτα που εχετε παει οι δυο σας. Καλα να περασετε στις διακοπες και φετος και περιμενω φωτογραφιες με την νεα μηχανη

roadartist
Δεν χρειαζεται να παυσει αυτη η σχέση! Η φωτογραφια και η μηχανη ειναι ενας τρόπος να βιώνεις τον κοσμο με την δικια σου οπτικη. Καλη συνεχεια με τις φωτογραφιες!