Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

O Banksy στο Μουσείο του Βristol


Πριν απο κάποια χρόνια, ένας αλητήριος τύπος έβαφε τους τοίχους του Bristol με διάφορα stencils που σατύριζαν τους αστυνομικούς, το rat race της εποχής μας, την κουλτούρα της επιτήρησης και των CCTV, κωμικά σκηνικά, αναπάντεχες εικόνες, σχόλια για την καταναλωτική κοινωνία, ο,τι θέλετε. Κυνηγήθηκε απο την αστυνομία, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους πάντες. Ωστόσο, η φήμη του μεγάλωνε, έγινε ένας ήρωας για τους νέους, ένας καλλιτέχνης είδωλο με τα σχόλια και την undreground παραγωγή του που μπορούσε να δει ο οποιοσδήποτε στον δρόμο αλλά και ο άνθρωπος μυστήριο καθώς κανείς δεν τον ήξερε και κανείς δεν μπορούσε να αποδείξει ποιός είναι. Και δεν είναι πως δεν κυκλοφορεί, κατάφερε να μπει σε ένα μουσείο και να εκθέσεις δικές του παραλλαγές έργων τέχνης!
Ο Banksy είναι ένας καλλιτέχνης - παράγωγο της εποχής μας, ένα νέο είδος καλλιτέχνη, τυλιγμένος ωστόσο ακόμα μέσα στον κλασικό μύθο του καλλιτέχνη. Το Μουσείο του Bristol όμως τώρα, του έδωσε το Μουσείο για λίγες μέρες ώστε να βάλει τα δικά του εκθέματα, να το μεταμορφώσει, να βάλει την υπογραφή του. Και φυσικά, το έκανε...

3 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Απίθανος ο τύπος

Crazy Tourists είπε...

Κάποιες δουλειές του είναι φοβερές!!!

Τρελοτουρίστρια

ds είπε...

Άκουσα Bristol και ήρθα (έζησα κάποια χρόνια εκεί).

Έχω δει αρκετά έργα του Banksy και δεν θα τον χαρακτήριζα καλλιτέχνη. Ίσως τεχνίτη, αλλά η άποψη μου για την Τέχνη είναι μάλλον διαφορετική και προυποθέτει μία διαχρονικότητα και πνευματικότητα.