Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Χριστουγεννα σημαινουν...


Άπειρες επαναληψεις στην τηλεόραση, συνηθως αποτυχημένων σειρών που απλα έτυχε να έχουνε ενα εορταστικό πρόγραμμα με τους τότε σταρ με ελεεινο ντυσιμο να τραγουδάνε σουξεδάκια μιας εποχης που πολλοι δεν θέλουνε καν να θυμούνται.
Ρεπορτάζ στην τηλεόραση για τα "Αστεια της Χρονιας", τα κάλαντα απο Κρητικους, Ποντιους και δεν-ξερω-κι-εγω-απο-ποιους σε καθε πολιτικό αρχηγό και τον Προεδρο της Δημοκρατιας, επισκέψεις ομάδων σε ορφανοτροφεία και άπορα παιδια, γατάκια/ σκυλακια/ πουλάκια/ αυτοκινητα/ να νιαουριζουν/ γαβγιζουν/ κελαηδανε/ παραγουνε ηχους που θυμιζουνε τα Καλαντα (με ΠΟΛΛΗ φαντασια).
Μαγαζια να στολιζουνε βιτρινες χριστουγεννιατικα καθε χρονια όλο και πιο νωρις (απο την επομενη της 28ης ξεκινησανε φετος!) με διακοσμηση που ξεκιναει απο απλα φωτάκια μεχρι κουκλες ντυμμενες με κακογουστα σεξι εσωρουχα σε κοκκινο χρωμα με λευκες φουντες!
Τον Δημο Λαρισαιων να στηνει την ιδια κακη φάτνη εδω και πολλα χρόνια, το ίδιο δεντρο που δεν ειναι δεντρο αλλα μια κατασκευη με λαμπιόνια και το ίδιο όμορφο καράβι στην πλατεία Ταχυδρομείου. Οι δρόμοι ειναι όμορφα στολισμένοι. Οι εκδηλώσεις του Δημου για το εορταστικό πρόγραμμα ειναι καθε χρόνο και χειροτερες ωστόσο.
Κοσμο να τρέχει πανω κατω σαν τρελός για να ψωνισει, να χτενιστει, να πάρει δώρα, γλυκά, κάρτες κι ότι άλλο χρειάζεται. Κουτιά, κουτάκια, κορδέλες και χαρτια περιτυλιγματος χρησιμοποιουνται για να προσφερουνε δώρα και χαμόγελα σε μικρους και μεγάλους!
Σχέδια να προγραμματίζονται και να πραγματοποιούνται για καλοπέραση, για εξόδους με ανθρώπους που έχουμε καιρό να δουμε και να μιλησουμε μαζι τους!
Ευχές, χαμόγελα, γλυκά και γλύκα στην ατμόσφαιρα, ζεστασιά και χαρά! Η πιο θετικη ατμόσφαιρα του χρόνου. Ακόμα και με τα χίλια στραβά, ο κόσμος επιμένει να ειναι γελαστός και να μοιράζει χαρα σαν πολυχρωμο κομφετι που πετάς στον αέρα και γεμιζεις τον τόπο με ενα χρωματιστό χάος!
Καθε χρόνο μιζέριαζα τετοια εποχη. Φέτος όμως έχω την κάλτσα μου, τα δώρα μου, τα χειροποιητα στολίδια μου, την ταιριαστη μουσικη μου, τα γλυκά, τα χαμόγελα, τις αγκαλιες, τους ανθρώπους μου. Τους ανθρώπους μου...ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ!!!

απο φέτος ξεκινάει κι ενα νεο έθιμο στην ζωη του Στοχαστη: η προβολη του Nigthmare before Christmas την παραμονή των Χριστουγέννων!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πήρες την κάλτσα σου κι έφυγες, αλλά δεν ξαναήρθες τα Χριστούγεννα να πάρεις και το δώρο, που έχει μείνει ολομόναχο κάτω από το δέντρο... :-)

Εμείς είδαμε την ταινία το βράδυ της προ-παραμονής των Χριστουγέννων. Πειράζει? (Επίσης θα καθιερώσουμε και το "Love Actually", είναι must. LOL)

Στοχαστης είπε...

Η κακιουλα σας κατεχωρηθη όπως της πρέπει :Ρ
Η ιδεα για το Love Actually ειναι όντως καταπληκτικη. Ενα νεο εθιμο γεννιεται!

moukelis είπε...

Αντί να κάθεστε να βλέπετε ταινίες παραμονιάτικα,λέω να καθιερώσουμε να έρχεστε να με παίρνετε αγκαλιές,που είναι πολύ πιο ωραίο έθιμο.Άμα επιμένετε,προβάλλω και ταινίες ως γαρνιτούρα για τις αγκαλίτσες.
(Κανένα πείραγμα δεν έκανα,σε σχόλιο έξι ολόκληρων γραμμών,να σημειωθεί κι αυτό παρακαλώ. :@Ρ)

Στοχαστης είπε...

Ενα μονο θα πω γι'αυτο: Καλη Αρχη απο φετος κιόλας!!!
(αυτο ειναι το Christmas miracle τελικα;)

phlou...flis είπε...

Μάλλον δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις για το τι σημαίνουν...γιορτές. Το είπες στην τελευταία σου παράγραφο: γιορτές σημαίνει να βρίσκεται κανείς με τους δικούς του ανθρώπους. Αυτό έκανα φέτος και πέρσι και...
ΥΓ. Μια πρωτοχρονιά που επιχείρησα να δια-σκεδάσω την πρωτοχρονιά σε...λαικό μαγαζί, η παρέα μου ...σκεδάστηκε σε πολλές κατευθύνσεις και γω έμεινα...μόνος. Ετσι ξαναγύρισα σπίτι.
Καλή χρονιά, καλύτερη από πέρσι